CENACLUL LITERAR

Profesor coordonator, Elena Cret

Cenaclul literar propune elevilor exersarea şi îmbunătăţirea abilităţilor de lectură, scriere creativă, interpretare critică. În cadrul orelor copiii au şansa de a-şi îmbogăţi vocabularul, de a-şi exprima creativitatea, de a-şi perfecţiona abilităţile de comunicare şi mai presus de orice, de a-şi da frâu liber imaginaţiei.

Aici elevii sunt familiarizaţi cu stilurile literaturii, cu marii scriitori, cu literatura de bun gust. Se formează abilitatea elevilor pentru exprimarea clară şi concisă, pentru formularea artistică a naraţiunii.

Activităţile desfăşurate în cadrul cercului sensibilizează elevii şi le dezvoltă dragostea şi respectul pentru limba literară, le stimulează creativitatea şi personalitatea polivalentă.
În şedinţele de lucru ale Cenaclului literar este cultivat bunul gust al elevilor pentru literatura de calitate, analizându-se diferite noţiuni de teorie şi critică literară.

Acest cerc este frecventat de copiii cu talent literar care se remarcă în activitatea de creaţie. Ei participă la numeroase concursuri.
Condiţia esenţială pentru înscrierea la acest cerc şi pentru buna desfăşurare a activităţii cercului este aceea ca elevii înscrişi să aibă vârsta minimă necesară pentru a putea scrie şi citi.

01.

Comunica varsta copilului

E important pentru incadrarea in grupe

02.

Este prima lectie?

Trebuie sa stim daca e incepator sau avansat

03.

Vino cu el!

Conexiunea dintre profesor si elev este cheia unei colaborari pe termen lung. Hai sa ne cunoastem.