CERCUL de GIMNASTICĂ

Profesor coordonator, Felea Gianina

Mens sana in corpore sano
Cercul de Gimnastică de la Palatul Copiilor Galați, aduce în prim plan concordanţa dintre mişcare, ritm şi linia melodică.
Cercul de Gimnastică permite elevilor cu înclinaţii să se poată perfecţiona în acest domeniu, să-şi dezvolte musculatura şi să-şi tonifieze muşchii întregului corp. Elevii capătă atât supleţe şi naturaleţe în mişcări dar și o ţinută corectă.

Ei învaţă să se sincronizeze cu muzica, să simtă ritmul, să se poată exprima artistic prin gimnastică.

Gimnastica are rolul de a crea o excitabilitate optimă a sistemului nervos, uşurând procesul de învăţare şi exersare, stimulând activitatea aparatelor circulator şi respirator, creând o ambianţă emoţională de bună dispoziţie, combate senzaţia de oboseală, dezvoltă creativitatea, conferă mişcărilor o expresivitate crescută și o ţinută estetică deosebită.

Copiii capătă îndemânare, o ținută armonioasa cât și abilități motrice sporite întrucât reclamă un echilibru stabil, o mare mobilitate articulară şi elasticitate musculară.
Scopul principal al cercului este atragerea unui număr cât mai mare de copii către mișcare, extindere și relaxare lucru care ajută la menținerea zilnică a stării de sănătate.

01.

Comunică vârsta copilului

E important pentru încadrarea în grupe

02.

Este prima lecție?

Trebuie să știm dacă e începător sau avansat

03.

Vino cu el!

Conexiunea dintre profesor și elev este cheia unei colaborări pe termen lung. Hai să ne cunoaștem.