Măști de carnaval

Mănușa de bucătărie

La această activitate elevii au cusut, au decupat după tipar materialul și astfel au realizat o mănușă de bucătărie din fetru. Prof .Rus Alina

Colecția de pălării

Elevii au avut ocazia să confecționeze câte o pălărie originală din materiale de hârtie și carton respectând tiparul dat și personalizând designul după imaginația fiecăruia. Felicitări dragi copii, v-ati descurcat ,, jos pălăria ,, ! Prof. Rus Alina

Motive și simboluri din arta Greciei Antice

FABRICA DE VISE – ,, MICUL DESIGNER,,

La început nu existau prea multe diferențe între pantofii de damă și cei bărbătești

Au mai trecut însă câteva mii de ani până la apariția încălțămintei moderne. Mai exact, aceasta și-a făcut apariția în perioada barocă timpurie a Europei. Atunci încălțămintea pentru femei și pentru bărbați era foarte asemănătoare. Moda și materialele erau diferite în funcție de clasa socială.

Oamenii obișnuiți purtau încălțăminte din piele neagră, iar aristocrații aveau încălțăminte cu călcâi din lemn.

Mai târziu, în secolul al XVIII-lea au apărut pantofii realizați din diferite țesături. Erau foarte populari și la modă pantofii din mătase.

Astăzi, printr-o joacă de copii, învățăm să realizăm tiparul unui pantof , confecționat din diverse materiale, pentru a stârni în noi creativitatea și a ne dezvolta armonios asimilând diverse cunoștințe practice.

Modelajul culorilor

Simțirea culorilor prin modelarea plastilinei aduce bucurie în rândul copiilor și îndeamnă la o joacă artistică plină de creativitate.

Bucurii de primăvară

1 Martie – Legenda mărțișorului

Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată prea frumoasă , dar un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă şi de veselie şi lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată, a căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Mai multe zile în şir a durat lupta, văzută simbolic ca o luptă între contrarii: Bine-Rău, Lumină-Întuneric, Frumos-Urât. În cele din urmă, Binele a învins. Dar tânărul rănit, cu ultimile puteri a eliberat Soarele, reuşind să facă fericiţi pe toţi cei care-şi puseseră ultimele speranţe în el. Natura a reînviat, oamenii au început să zâmbească din nou, doar flăcăul nu a mai apucat să vadă primăvara venind. Sângele lui cald înroşea şi topea zăpada din jur.

În urma zăpezii ce se topea, flori albe, numite ghiocei, răsăreau, vestind primăvara . Când ultimul strop de sânge al tânărului s-a scurs pe zăpada imaculată, el a murit fericit că viaţa sa a servit unui scop atât de nobil.

Se zice că de atunci lumea cinsteşte memoria tânărului curajos legând cu o aţă două flori: una albă, alta roşie. Culoarea roşie simbolizează dragostea pentru frumos şi aminteşte de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii şi simbol al purităţii.

Mărțișoare făcute cu toată inima

24 Ianuarie – Unirea Principatelor Române

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată de elevii Cercului Atelierul Fanteziei Tecuci prin frumoasele desene pe care le-au realizat împreună cu dna profesoară Rus Alina.

LA MULȚI ANI ROMÂNIA, LA MULȚI ANI COPIILOR ROMÂNI!!!

Cursuri online – Atelierul Fanteziei Tecuci

Dor de Eminescu

„Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere…” — Mihai Eminescu

În cadrul activității, elevii au realizat în creion portretul marelui poet Mihai Eminescu , după studierea fotografiei artistului urmând etapele indicate de profesor.

Cerc – Atelierul Fanteziei Tecuci – Prof. Rus Alina

Poligoane stelate – Ornamentul

Cerc – Atelierul Fanteziei Tecuci – Prof. Rus Alina

Nicolae Grigorescu – Studiu

,, Repetiţie-n artă? Vai de cel care, privind un lucru frumos, deci viu, căci toate lucrurile frumoase sunt vii, privindu-l numai o dată şi numai dintr-un punct de vedere, crede că l-a văzut destul! Nici o floare nu e o „repetiţie”. Nici o undă de lumină. De milioane de ani, de când trimite soarele raze pe pământul nostru, n-au venit două la fel.,, citat din Nicolae Grigorescu

Cerc Atelierul Fanteziei Tecuci – Prof. Rus Alina

Poveste de Sărbători

Masca veselă – Școala altfel – Parteneriat Școala nr. 31 – Galați

Activitate realizată de Prof. Rus Alina împreună cu elevii de la clasa a III-a a dnei Înv. Banciu Valentina de la Școala Gim. Nr.31 -Galați, în programul Școala Altfel . Elevii au confecționat măști cu personajele din povestea ,,Dumbrava minunată,, de Mihail Sadoveanu.

Clasa a III-a – Școala Gim. Nr.31 -Galați , Înv. Banciu Valentina

Spiritul Crăciunului

„Voios era între copii ca un prunc, și înfricoșător era între îngeri ca un Stăpân.” Sfântul Efrem Sirul306 – 373

Elevii au pictat cu culori acrilice un bec de sticlă pe care l-au transformat într-un glob pentru bradul de Craciun.

Cerc – Atelierul Fanteziei Tecuci- Prof. Rus Alina

Fundația Familia

Clubul Copiilor talentați

Fundația Sf. Spiridon – Centru de zi