Despre acest proiect

Ziua Educației Nonformale a fost celebrată joi, 10 octombrie 2019, la Palatul Copiilor din Galați, prin inițierea unor activități educative interdisciplinare

Cret Elena,
Profesor
Participanții la acest eveniment au promovat valoarea educației nonformale în contextul actual al societății.
Educația nonformală ilustrează o abordare modernă a învățării prin susținerea unor ateliere recreative, motivante și atractive. Educația nonformală demitizează funcția de predare a profesorului, contribuie la extinderea orizontului de cultură specific unor domenii diverse și la dezvoltarea aptitudinilor speciale ale copiilor.
Programul activității a fost variat, debutând cu prezentarea expoziției ,,Punct. Linie. Pată. Formă. Volum.’’ce cuprinde lucrările elevilor cercurilor de artă plastică ale Palatului Copiilor (Cercul de pictură, Atelierul Fanteziei și Cercul de sculptură-grafică) și continuând cu lansarea primului număr al revistei instituției, Palatul-univers de poveste. Apoi, momentul festiv a integrat prezentarea cărții ,,Culorile copilăriei’’, realizată de către doamna secretară Gabriela Stoian, în colaborare cu Cercul de jocuri logice și cu Cercul de sculptură-grafică de la Palatul Copiilor.
Orice ființă umană trăiește plenar farmecul jocului și fascinația spectacolului. De aceea, secvența dinamică și inedită a activității a valorificat dansurile moderne și tradiționale propuse de doamna profesoară Gianina Felea. Acestea au fost executate, expresiv și spontan, de elevii, profesorii și părinții implicați în cadrul acestui eveniment artistic nonformal.
Consider că activitatea interdisciplinară ,,Copilăria-exuberanță și joc” a reprezentat un excelent prilej de relaxare, a transmis veselie, emoție și a susținut stimularea copiilor în evoluția lor către un stil creativ de joc, de învățare și, în general, de viață.
Profesor,
image
image
image
image